Foredrag

Lars Jespersen fortæller om arbejdet med romanen og om en periode, som var dramatisk og fuld af brydninger mellem nyt og gammelt.

Foredrag kan tilpasses efter publikum og arrangement

’Boghandlerens søn’ – et dramatisk tidsbillede fra 1620’ernes Aalborg

På kun tre år gik Aalborg fra, at Jens Bangs Stenhus blev bygget færdigt, som kronen på værket af en rivende udvikling i handelslivet, til at byen blev ødelagt. Det er fire hundrede år siden, men beskrives levende i den historiske roman “Boghandlerens søn”.

Der er taget afsæt i omfattende research om virkelige hændelser

Handlingen udspiller sig i Aalborg og Nørresundby, hvor krig, sygdom og sult findes side om side med voksende købmandsimperier, kirke, adel og kongemagt. Hovedpersonerne er to unge.

Hans far er blevet forvist for at sælge bøger ulovligt, hendes mor er blevet sindsforvirret, og de må ikke se hinanden, fordi de tilhører forskellige klasser i samfundet. Undervejs løber de ind i ballade mellem håndværkere og købmænd, i sørøvere og heksejagt, religionskrige og en fremmed hær, der invaderer landet.

De oplever, hvordan skæbnen kan være en smal sti

Lars Jespersen fortæller om arbejdet med romanen og om en periode, som var dramatisk og fuld af brydninger mellem nyt og gammelt. Han tegner et atmosfærefyldt billede af en tid med prægtige nye købmandsgårde, international handel, gader der flyder med skidt og affald, og pest og død plager indbyggerne. Det er midt i den danske renæssance, og folketro møder en stærk kirke og fremspirende videnskab. Danmark var endnu nordens førende stormagt, men kimen blev lagt til nedturen, og det fik man for alvor at mærke i Jylland.